Интернешънъл Асет Банк АД използва бисквитки с цел да направи работата в интернет страницата си по-функционална и ефективна. Научете повече за това тук.

Съгласен
Уведомление за превенция на опити за измами

Уведомление за превенция на опити за измами

Уважаеми клиенти,

 

Напоследък публичното пространство изобилства от информация за опити за измами, осъществявани чрез електронната поща от злонамерени изпращачи, представящи се от името на финансови институции. В тази връзка и с цел да се предпазите от такива измами, искаме да Ви информираме, че Интернешънъл Асет Банк АД не е изпращала, не изпраща и няма да изпраща непоискани електронни съобщения, с които да бъдете приканени да отворите прикачени файлове или уеб ресурси (линкове), където да въведете идентификационни данни (потребителско име и парола, номер на карта и др.) или друга лична информация.

 

Тъй като е от изключителна важност да можете да разпознавате съобщенията, изпратени с цел измама, бихме искали да Ви обърнем допълнително внимание върху това, че ако получите неочаквано електронно съобщение от името на Банка или друга институция и то не съдържа подпис на неин служител или съдържа такъв, но на лице, с което Вие не сте осъществявали контакт, и в съобщението има прикачен файл или линк, който сте приканени да отворите – то то е изпратено с цел измама.

 

В този случай, НЕ отговаряйте на съобщението и НЕ отваряйте прикачените файлове или линкове от текста му, а в случай, че сте го направили или дори само за да проверите произхода на съобщението, ако то касае Интернешънъл Асет Банк АД, молим да се свържете с представител на Банката на тел. 0800 12 422 или на кратък номер *2422.

 

В заключение Ви препоръчваме да бъдете бдителни и предпазливи при работата ви с електронната поща и достъпа до Интернет ресурси.

 

С уважение,
Интернешънъл Асет Банк АД