Нов електронен канал Asset Open Banking

Уважаеми клиенти,

В изпълнение на изискванията на Директива (ЕС) 2015/2366 (PSD 2) и Закона за платежните услуги и платежните системи по отношение осигуряването на достъп на трети доставчици на платежни услуги до банковите сметки на всички ползватели на платежни услуги, от 14.09.2019 г. Интернешънъл Асет Банк АД стартира нов електронен канал Asset Open Banking.

Asset Open Banking предоставя възможност за извършване на следните услуги:

• Услуга за Иницииране на плащане – възможност на клиенти да инициират платежни операции по свои сметки в Банката, чрез трети доставчик;
  • Услуга за Информация по сметка – възможност на клиенти да получават информация от свои сметки в Банката, чрез трети доставчик;
  • Услуга за потвърждаване наличност по сметка при платежни инструменти, свързани с карти.

Asset Open Banking е съчетан с новите методи за задълбочено установяване на идентичността прилагани от Банката и може да се използва както от индивидуални, така и от корпоративни клиенти на Банката.

Новата услугата  се предоставя напълно безплатно за клиентите на Банката, а желаещите да я ползват е необходимо да бъдат ползватели и на Asset Online.

С уважение,

Интернешънъл Асет Банк АД