Уведомление

Уважаеми клиенти,

Напоследък публичното пространство изобилства от информация за опити за измами, осъществявани чрез електронната поща от злонамерени изпращачи, представящи се от името на финансови институции. В тази връзка и с цел да се предпазите от такива измами, искаме да Ви информираме, че Интернешънъл Асет Банк АД не е изпращала, не изпраща и няма да изпраща непоискани електронни съобщения, с които да бъдете приканени да отворите прикачени файлове или уеб ресурси (линкове), където да въведете идентификационни данни (потребителско име и парола, номер на карта и др.) или друга лична информация.

Тъй като е от изключителна важност да можете да разпознавате съобщенията, изпратени с цел измама, бихме искали да Ви обърнем допълнително внимание върху това, че ако получите неочаквано електронно съобщение от името на Банка или друга институция и то не съдържа подпис на неин служител или съдържа такъв, но на лице, с което Вие не сте осъществявали контакт, и в съобщението има прикачен файл или линк, който сте приканени да отворите – то то е изпратено с цел измама.

В този случай, НЕ отговаряйте на съобщението и НЕ отваряйте прикачените файлове или линкове от текста му, а в случай че сте го направили или дори само за да проверите произхода на съобщение, ако то касае Интернешънъл Асет Банк АД, молим да се свържете с представител на Банката на тел. 0800 12 422 или на кратък номер *2422.

В заключение Ви препоръчваме да бъдете бдителни и предпазливи при работата ви с електронната поща и достъпа до Интернет ресурси.

С уважение,

Интернешънъл Асет Банк АД