Интернешънъл Асет Банк АД използва бисквитки с цел да направи работата в интернет страницата си по-функционална и ефективна. Научете повече за това тук.

Съгласен
Mastercard увеличава лимита за безконтактно плащане без въвеждане на ПИН

Mastercard увеличава лимита за безконтактно плащане без въвеждане на ПИН

Международната картова организация Mastercard завиши лимтита за безконтактно плащане на ПОС в България, без верификация посредством ПИН код от картодържателя, от 25 лв. на 50 лв. В резултат на тази промяна клиентите на Интернешънъл Асет Банк АД, които притежават дебитна карта Debit Mastercard Contactless, кредитна карта Mastercard Standard Contactless или Mastercard Gold Contactless, както и Debit Mastercard Business Contactless и Mastercard Business Contactless ще могат да се възползват от удобството по-лесно и бързо да се разплатят за своите най-масови покупки. В допълнение ще се повиши и сигурността на трансакциите, тъй като авторизациите ще се извършват в реално време.

 

Безконтактните плащания се приемат все по-масово по цял свят в магазини, ресторанти за бързо хранене, хотели, аптеки, вендинг устройства, таксита, средства на масовия транспорт, културно-исторически обекти и други. По данни на картовите организации, в България най-често се плаща безконтактно в супермаркети (77%), търговски вериги (68%), бензиностанции (41%) и ресторанти / кафенета (21%), при среден размер на трансакцията от 58 лв. Този вид разплащания са напълно сигурни, защото картата никога не напуска ръката на клиента, а криптирането, уникално при всяка покупка, защитава данните и намалява риска от неправомерни операции.

 

При нужда от повече информация относно продуктите, услугите и актуалните промоционални предложения на Интернешънъл Асет Банк АД, всички желаещи могат също така да се обадят и на националния телефон 0800 12 422 (безплатно от цялата страна за абонати на фиксираната мрежа на Виваком) или на телефон *2422, както и да посетят интернет страницата www.iabank.bg.